Vedeževanje in svetovanje

Vedeževanje je med nami relativno pogost pojav, četudi ga mnogokrat ne jemljemo resno ali pa ga prelivamo s predsodki. Pa vendarle je to način, kako prizemljiti notranje vedenje, ideje, spoznanja in jih pripeljati v fizično zavest. Skozi čas smo ljudje razvili različne načine prerokovanja in vedeževanje.

Načini vedeževanja:

hiromantija (prerokovanje iz dlani), vedeževanje iz kavne usedline, iz različnih kart, iz kristalne krogle, tudi astrologija ima lahko takšen namen, geomantija je bila izvorno prerokovanje iz zrn zemlje, na slovanskem področju poznamo prerokovanje z vlivanjem svinca v vodo, prerokovanje v tolmunih – vodnjakih iz ognja
kot orakelj lahko uporabljamo tudi ciganske karte, knjige, modre misli, izreke..

Orakelj v latinščini beseda pomeni preročišče. Njihov pomen je bil stik in posvet z modrejšim svetovalcem, kako se pravilno odločiti v različnih življenjskih situacijah.
V ozadju potrebe po prerokovanju in vpogledu v prihodnost je predvsem težnja živeti dobro, srečno in zdravo življenje, kot tudi biti pripravljen na morebitne pretrese. Človek bi od nekdaj rad razumel in pravilno usmerjal svoja dejanja, ker smo pač otroci duha in s tem modrosti, kolikor smo dovzetni zanjo. Prerokbe in orakelj delujejo preko simbolov. To je medij, skozi katerega se uglasimo z notranjimi psiho-energetskimi in duhovnimi svetovi, kjer čas in prostor nista omejena in ločena. Zato se nam lahko odpre svet prihodnosti, preteklosti, globlji uvid v razloge za to ali ono stvar.

Ali je možno 100% dobiti uvid v preteklost sedanjost in prihodnost?
V preteklost in sedanjost da, v prihodnost ne vedno in povsod. Nekatere stvari so predvidljive in v tiste je možen uvid. So pa tudi popolnoma nepredvidljivi dogodki, ob katerih tudi bogovi ne vedo, kako se bodo iztekle. Namreč eden od najpomembnejših zakonov in pravic vsakega bitja je njegova svobodna volja. Seveda obstajajo določene smernice po katerih naj bi se stvari odvijale, obstaja načrt, kako in v katero smer naj teče življenje, vendar pa ne moremo zagotovo vedeti kako se bo kdo odzval. Tudi zato, ker se ljudje neprestano spreminjamo in čez nekaj mesecev smo se lahko naše razmišljanje kot tudi dejanja popolnoma spremenijo, drugače razumemo in vidimo stvari. To pomeni, da bo naša odločitev drugačna, to pa lahko spremni celotno verigo dogodkov, celoten potek prihodnosti.

Tudi sama karma je pomemben vidik tega, ali bomo dobili uvid npr. v prihodnost, ali pa v pomembno vprašaje svojega življenja. Če to dopušča, ga bomo dobili lahko pri sosedu, ki sicer običajno ne razume dosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *